Вибрати За

Чи буде “дистанційка”? Питання навчального процесу в умовах “червоної зони” вирішуватиме комісія Романівської селищної ради




Як буде відбуватися процес навчання у освітніх закладах Романівської громади вирішуватиме комісія з питань надзвичайних ситуацій Романівської селищної ради.

Про це Твій Романів повідомила Оксана Гаврилова, очільниця відділу освіти.

З 30 жовтня на території Житомирської області розпочне діяти “червона зона” карантинних обмежень. Це означає, що навчальні заклади (крім дитсадків та початкових класів) зможуть працювати лише за умови 100% повної вакцинації працівників.

За даними відділу освіти, станом на 27 жовтня лише 4 навчальних заклади мають показник 100% вакцинації двома дозами щеплень від COVID-19. Найбільший освітній заклад – Романівська гімназія – має показник 85%.



У відділі освіти зазначають, що нині розглядається два варіанти розвитку подій: перший – у школах громади на тиждень продовжать канікули, а з 8 листопада учні прийдуть в школи і навчатимуться як зазвичай, проте невакцинованих працівників відсторонять від роботи; другий – з 1 листопада всі заклади, крім початкових класів та тих, де 100% вакцинація, переходять на дистанційну форму навчання, а з 8 листопада відновлюють очне навчання з відстороненням невакцинованих працівників.