Вибрати За

Хвора на коронавірус жінка з Житомирської області померла

фото з мережі Інтернет

Міністерство охорони здоров’я повідомило про першу смерть людини, інфікованої коронавірусом – померла жінка з Радомишля.

71-річна жінка з Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, сьогодні померла. МОЗ України висловлює співчуття рідним.

Під наглядом лікарів знаходяться близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала. МОЗ України зазначає, померла жінка знаходилася в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками. За результатами аналізу і моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних – відповідно 0,3%; для 50-59-річних – 1,3%; для 60-69-річних – 3,4%, для 70-79-річних – 7,8%. У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.

Як повідомляв Твій Романів, 12 березня в Житомирській обалсті офіційно зареєстровано перший випадок хвороби на коронавірус. Літня жінка повернулася з Польщі до Радомишля, не самоізолювалася, і хоч мала явні ознаки хвороби ще з 3 березня, відвідувала громадські місця, зокрема 8 березня була в церкві та прикладалася до ікон, запрошувала до себе гостей. Аналізи підтвердили в жінки коронавірус.

МОЗ