Вибрати За

У садочках Романова запустили опалення, проте вартість газу втричі більша від запланованої




25 жовтня у Романові нарешті запустили опалення у дитячих садочках.

Про це Твій Романів повідомили у відділі освіти Романівської селищної ради.

Вартість газопостачання становитиме 38 грн\куб. Хоча початково в бюджет громади закладалася вартість по орієнтовній ціні 8-12 грн і окреме фінансування на розподіл. Тобто вартість опалення в дитячих садочках зросла в 3 рази. Як зазначили у відділі освіти, питання здорожчання газу вже піднімали на бюджетній комісії і буде в подальшому розглядатися селищною радою.

У відділі  житлово-комунального господарства, архітектури, будівництва, благоустрою та комунальної власності Твій Романів повідомили, що на разі підключені до опалення майже всі об’єкти соціальної інфраструктури. Не опалюються корпус Романівської гімназії на вул. Шевченка, Гордіївська школа та Будинок дитячої творчості (там же знаходяться бібліотеки та вДРАЦС). У відділі ЖКГ зауважили, що стосовно школи в Гордіївці та корпусу Романівської гімназії на Шевченка – протягом осінніх канікул заклади планують перевести на твердопаливне опалення.

З газового на твердопаливне опалення вже перевели Романівську мистецьку школу.

Також у відділі  житлово-комунального господарства, архітектури, будівництва, благоустрою та комунальної власності Твій Романів повідомили, що селищна рада планує змінити постачальника газу до закладів соціальної інфраструктури громади. На разі їх обслуговує Житомиргаз Збут. Фахівці селищної ради подали документи на переведення на обслуговування до Нафтогаз Трейдинг, який пропонує вдвічі меншу ціну – по 16,5 грн/куб. Нині очікують відповідь від цієї компанії.

Нагадаємо, температура в дитячих садочках Романова почала стрімко опускатися ще на початку жовтня. І хоч дитсадки зазвичай мають підключати раніше, ще до початку опалювального сезону – якщо середня добова температура становить менше +8, у Романові садочки не підключили ні зі зниженням температури, ні з офіційним початком опалювального сезону. В групах дитсадків температура повітря опустилася подекуди нижче, ніж на вулиці. В спальнях – до +5. Комісія з надзвичайних ситуацій Романівської селищної ради навіть рекомендувала керівникам закладів самостійно здійснити пуск газу, попри те, що Житомиргаз назвав це самовільним підключенням і звернувся до правоохоронців. Через тиждень складних переговорів Романівська селищна рада та постачальники газу досягли компромісу. Сьогодні 25 жовтня вранці у садочках запустили опалення.