Вибрати За

У Романівці місцеві підприємства та активісти разом зробили якісний пандус до амбулаторії та адмінприміщення




У с. Романівка у приміщення амбулаторії та адмінприміщення, де працює староста, зробили якісний пандус.

Про це Твій Романів повідомив Гаврилюк Олександр, голова ГО “Глорія”

“Як голова організації, що об’єднує людей з інвалідністю, хочу висловити подяку людям, які доклали зусиль і зробили дійсно якісний пандус у с. Романівка. Це надзвичайно гарний приклад для інших старостинських округів та й закладів Романова, це зразок поваги і турботи про людей з обмеженими можливостями”, – зауважив Олександр Гаврилюк.

Як відмітив голова ГО “Глорія”, якісних похилих і правильно облаштованих пандусів у Романівській громаді одиниці. Зокрема люди на інвалідних візках зможуть дістатися до управління праці і соціального захисту, у поліклініку, будинок культури, центр зайнятості. Також і в Романівську селищну раду, але лише на перший поверх, а от до зали засідань дістатися неможливо, попри те, що серед членів виконкому є люди на візках. Ще гірша ситуація з доступністю у магазинах Романова, в більшість потрапити не можливо. Комітет доступності при Романівській селищній раді існує, проте фактично не працює.

Староста Романівського старостинського округу Олександр Жовтун повідомив Твій Романів, що роботи над улаштуванням пандусу у амбулаторії Романівки ще не завершені, хоча виконані на 95%. На облаштування пандуса не витратили жодної копійки з бюджету громади, всі кошти і матеріали зібрали місцеві підприємці та мешканці.

“Загалом, за приблизними підрахунками, на облаштування пандусу витратили близько 60 тис. грн. Левову частку надали “СТОВ ім Богдана Хмельницького” (керівник Савеленко Станіслав), які надали дорожні плити, метал, техніку, а також ТОВ “Полонне-Агро” (керівник Поляков Євген”, які надали метал. Значно допомогли ФГ “Чарівний Світанок Інвест” (керівник Кіндрук Іван), ФГ “Побережник” (керівник Побережник Сергій), ФГ “Поліський лан” (керівник Сімінський Сергій), ФГ “Колесник” (керівник Колесник Володимир), ФГ “Агромай” (керівник Малахівський Анатолій). Особлива подяка жителям округу, які доклали значних фізичних зусиль, це: Макарчук Іван, Зайнчиківський Микола, Дзись Володимир, Якимчук Микола, Строган Валерій, Макарчук Олексій, Чернецька Тетяна, Шимон Валентина та інші. Саме завдяки небайдужості цих людей у нас нині є пандус: і до адмінприміщення, і до амбулаторії з легкістю можуть дістатися як люди з інвалідністю на візках, так і молоді мами з дітками у візочках”, – зазначив Олександр Жовтун.

Нині в Романівці шукають благодійників, аби поруч ще облаштувати гарні сходи.