Вибрати За

У Романівській та Миропільській громадах проведуть імунізацію диких тварин від сказу: розкидають приманки з вакцинами

Житомирське районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, що 26-27 травня 2023 року буде проведена весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Романівської та Миропільської територіальних громад.




Цьогоріч, враховуючи запроваджений в країні воєнний стан, весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину. Загалом під обробку підлягає 512,07км² території Романівської та Миропільської територіальних громад, на якій буде використано 12,802 тис. доз вакцини (на 1 км² 25 доз).

Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Звертаємось  до жителів області з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів –  якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.  

Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведена під контролем спеціалістів Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області з подальшим здійсненням контролю за ефективністі імунізації.