Вибрати За

У Романівській громаді кілька працівників закладів освіти подали в суд через відсторонення від роботи

У Єдиному державному реєстрі судових рішень з листопада 2021 по січень 2022 опубліковано кілька ухвал, в яких йдеться про відсторонення працівників від роботи.



Так 4 січня 2022 року опублікована ухвала, в якій йдеться, що позивачка  звернулася до суду з позовом до  опорного закладу загальної середньої освіти «Романівська гімназія» Романівської селищної ради,  в якому просить визнати протиправним та скасувати наказ від 5 листопада 2021 року №100 про відсторонення від роботи і стягнути середньомісячний заробіток за період відсторонення.

Суд відкрив провадження по справі.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/102393521#

У листопаді до суду за аналогічною справою подавала заяву ще одна працівниці Романівської гімназії з проханням визнати протиправним та скасувати наказ від 5 листопада 2021 року №102 про відсторонення від роботи і  стягнути середньомісячний заробіток за період відсторонення. 15 грудня 2021 року, до постановлення ухвали про відкриття провадження у даній справі, особа подала до суду заяву про відкликання цієї позовної заяви. Справу не відкрили.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/101938145

30 грудня Романівський районний суд опублікував ще одну ухвалу, в якій йдеться, що до суду з позовом до Романівського закладу загальної середньої освіти Романівської селищної ради звернулася особа з вимогою визнати протиправним та скасувати наказ від 6 грудня 2011 року №43 про відсторонення від роботи і  стягнути середньомісячний заробіток за період відсторонення.

Суд відкрив провадження по справі.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/102287952

У листопаді минулого року також до суду позивалася особа з позовом до Романівської селищної ради Житомирської області та комунальної установи «Романівська дитячо-юнацька спортивна школа», яка вимагала  визнати незаконним та скасувати наказ відділу культури, туризму, молоді та спорту Романівської селищної ради від 8 листопада 2021 року №104-о «Про забезпечення контролю за проведенням обов`язкових профілактичних щеплень проти COVID-19»; визнати незаконним та скасувати наказ комунальної установи «Романівська дитячо-юнацька спортивна школа» від 8 листопада 2021 року №39 «Про забезпечення контролю за проведенням обов`язкових профілактичних щеплень проти COVID-19»; зобов`язати комунальну установу «Романівська дитячо-юнацька спортивна школа» виплатити заробітну плату за час відсторонення від роботи. 29 листопада 2021 року, до постановлення ухвали про відкриття провадження у даній справі, особа подала до суду заяву про відкликання цієї позовної заяви, тож суд її повернув.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/101417406

У відділі освіти Романівської селищної ради інформацію про позови Твій Романів підтвердили. Зокрема зазначають, що наразі у відділі готують відзиви до суду. У випадку, якщо суд стане на бік освітян і визнає відсторонення протиправним, навчальні заклади, у який працюють дані освітяни, при переході у помаранчеву зону карантину будуть переходити на дистанційне навчання без можливості очного навчання, так як при погіршенні карантинних умов заклади зможуть працювати очно лише за умови 100% вакцинації працівників.