Вибрати За

У Романівській громаді зменшать кількість старостинських округів, старост затверджуватимуть по-новому




Згідно з Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост” змінилися умови утворення створення старостинських округів і затвердження старост.

Так, в законі зазначено, що старостинський округ утворюється у складі одного або декількох населених пунктів, на території яких проживає не менше 500 жителів. У Романівській громаді є старостинські округи з меншою кількістю населення, тож очевидно, що кількість округів в громаді має змінитися.

Секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко прокоментував Твій Романів можливі зміни:

“Так, дійсно, таке питання обговорюється. Ми створили робочу групу, яка вивчає і аналізує ситуацію, будемо зустрічатися з діючими старостами, з рештою питання буде винесене на розгляд депутатів у сесійній залі, які й приймуть остаточне рішення”, – зауважив Юрій Чумаченко.

Юрій Миколайович підтвердив, що кількість старостинських округів зменшиться. Також старост затверджуватимуть по-новому. Згідно з законом староста затверджується селищною радою на строк її повноважень за пропозицією селищного голови, що вноситься за результатами громадського обговорення. Тобто в кожному окрузі проведуть громадські обговорення, кандидатуру має підтримати певний відсоток жителів (від 7 до 20%, залежно від кількості населення в окрузі).

На разі у Романівській громаді 15 старостинських округів