Вибрати За

У Берліні зібрав аншлаг благодійний концерт колективу «Solo Semble» з солістом-миропільчанином Вадимом Бардашем та його дружиною  Дар’єю

29 січня у Берліні відбувся концерт «Разом для України» струнного ансамблю «Solo Semble». Благодійний вечір влаштували біженці – музиканти з України: з Києва, Харкова, Львова, Івано-Франківська, тощо. Солістами виступили миропільчанин Вадим Бардаш та його дружина Дар’я, яка власне і була організатором проєкту.

Виступ зібрав повний аншлаг та безкінечні овації українським виконавцям. Серед присутніх були не лише українці, а й місцеві жителі, в тому числі німецькі політики, бізнесмени та представники органів влади.




Під час виступу артисти проводили збір для допомоги Україні – на UNITED24.

Вадим та Дар’я Бардаші вже не вперше виступають в Німеччині. Минулоріч мали три концерти з організацією яких допомагали німці, нині ж запустили повністю власний проєкт.

«Наша мета допомогти Україні. Мова іде і про фінансову-благодійну допомогу, і про популяризацію української музики, особливо класики. Тут у театрах найбільш поширена німецька музика, але практично всюди в репертуарі є якийсь російський твір – опера чи балет. Протягом десятиліть росія спонсорувала і «внедряла» свою культуру в європейську, створюючи міф про незамінність російської культури та велич її нації. А ми хочемо показати, що Україна має не менш потужний фонд, достойний репертуар і дійсно великих композиторів та митців. Судячи з овацій під час нашого виступу у Берліні – нам потрохи це вдається», – прокоментував Твій Романів Вадим Бардаш