Вибрати За

Унаслідок падіння дерев на територіях Романівського лісгоспу загинули двоє чоловіків




10 березня на територіях лісництв Романівського лісгоспу унаслідок падіння дерев загинули двоє чоловіків. Нині у рамках розпочатих досудових розслідувань триває з’ясування всіх обставин подій.

Близько 9:10 до відділення поліції у м. Чуднові надійшло повідомлення про загибель 55-річного жителя с. Карвинівки. Як було встановлено, чоловік знаходився на місці проведення санітарної вирубки лісу в одному з кварталів Соболівського лісництва. Під час робіт на нього впало дерево. На жаль, врятувати травмованого не вдалося, він помер по дорозі до Чуднівської лікарні.

Цього ж дня близько 12:00 до поліції надійшло повідомлення про травмування деревом 46-річного чоловіка у Баранівському лісництві. Попередньо, на майстра лісу впав стовбур під час робіт з обрізання дерев. Унаслідок отриманих травм він загинув на місці події.

Нині триває встановлення всіх обставин подій у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 2 ст. 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) КК України. Тіла загиблих направлені для проведення судово-медичних експертиз.

Законодавством порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки,
карається виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 7 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох 2 або без такого. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області