Вибрати За

Сніговий колапс продовжується, а синоптики прогнозують нові хуртовини і морози до -20




В ніч на 10 лютого Романівщину знову засипало снігом, і навіть розчищені вчора дороги знову стали малопроїздні.

Сніговий колапс був вранці як у Романові, так і за межами. Ні головні вулиці, ні віддалені у Романові вранці розчищені не були. Годі говорити про тротуари. Машини, які рухалися вулицями, намагалися утримувати автівки, аби ті не заносило на коліях і кучугурах, були змушені ще й добряче маневрувати, адже жителі селища йшли не засипаним тротуаром, а дорогою. Ризикували й мами, й тати, які везли на санках по дорожній частині своїх дітей у дитячі садки. Адже провезти дитину тротуаром було не можливо і чи не єдиним виходом був рух по краю дороги.

На вулицях часто грузли автівки і водії змушені були відкопуватися. До прикладу читачі надіслали світлину, зроблену 10 лютого вранці – фура застрягла на вул. Небесної Сотні. Водій добряче попрацював з лопатою півгодини, поки зміг поїхати далі. А через деякий час пройшла вже й техніка, яка розчистила вул. Небесної сотні, але вона пройшла задовго після піку активності жителів – всі вже дісталися в садочки, на роботу, тощо, і добиралися по кучугурам.

У РКП “Сервіс” повідомили, що один трактор вийшов з ладу і потребує заміни двигуна. На вулицях працює ЗІЛ, а також вийшов трактор ДТ-75, яким прочистять кілька вулиць.

По селах дороги почищені частково, здебільшого впоралися добре там, де є місцеві підприємства з відповідною технікою і громада села налагодила хорошу співпрацю.

Траса Миропіль-Романівка вранці була абсолютно не проїзною. Читачі надіслали фото колій і переметів. Так само важко було й в напрямку Житомира. Читачка надіслала ранкове фото вул. Графа Ілінського на виїзді з Романова – дві величезні колії посеред дороги і гори снігу.

10 лютого на рейси вийшли не всі шкільні автобуси, а лише по тих населених пунктах, де більш-менш дороги почистили або сніг не сильно їх вкрив. У Романові шкільні автобуси не їздили. Більшість рейсових автобусів рухалися без проблем, не доїхав до кінцевого пункту автобус до Жовтого Броду, а розвернувся в Прутівці. Читачі повідомлять, що дещо пізніше в тому напрямку дороги таки чистила техніка з Новоград-Волинського.

За прогнозами синоптиків на Романівщині найближчий тиждень активно йтиме сніг. 11 лютого увечері підніматиметься вітер і наступні три дні буде вітряно і морозно: до -12 вдень і -13 вночі. А з наступного понеділка прийдуть ще лютіші морози – до -20 вночі, проте опади припиняться.

Вул. Графа Ілінського на виїзді з Романова. 10 лютого. 7 ранку

Траса Миропіль-Романівка. 10 лютого. 7.30 ранку

Романів. 10 лютого. Ранок

Фура, що застрягла в снігу. Ранок 10 лютого
Фури зависли в снігу на 40 хвилин на розі вулиць Небесної Сотні і Кошового

Вулиця Північна. Биківка. 14 год. 10 лютого

Від нечищених доріг потерпали жителі всієї громади і вчора 9 лютого. Детальніше – натискайте тут.