Вибрати За

Рік незламності: Житомиргаз модернізує мережі та замінює газорегулююче обладнання

У 2022 році підприємство критичної інфраструктури зіштовхнулося із викликами, спричиненими війною, у тому числі із загрозами для життя працівників. Але, компанії вдалося розробити порядок дій при можливих надзвичайних ситуаціях, зберегти колектив та виконати основне завдання — стабільний, безперебійний та безаварійний розподіл природного газу для усіх споживачів регіону. Попри повномасштабне вторгнення, авіаудари по регіону та окупації сіл півночі, фахівці газорозподільної компанії виконали заплановані роботи 2022 року в повному обсязі.

У 2023 році газовики Житомирщини продовжують модернізувати газорозподільну мережу відповідно до затвердженого державним регулятором плану розвитку 2023. Зокрема, спеціалісти реалізують досить масштабні роботи із заміни старих газопроводів та обладнання на нові та сучасні.

У області газовики вже встановили 39 шафових газорегуляторних пунктів із 87 запланованих у цьому році. Також виконали роботи по встановленню  комбінованих будинкових регуляторів тиску. Це 620 приладів, які мають три ступені захисту та забезпечують стабільність тиску для побутових споживачів. У планах фахівців компанії заміна близько 5 км аварійних та амортизованих розподільчих газопроводів зі сталі на нові, поліетиленові газопроводи.

Важливим напрямом роботи залишається облік енергоресурсу, тому упродовж 2023 року фахівці АТ «Житомиргаз» здійснять заміну понад 8 тис. побутових лічильників газу. Загалом вартість інвестицій у газорозподільну мережу у 2023 році – близько 65 млн грн.

У газорозподільній компанії зазначають, що досягти запланованого вдається не лише завдяки використанню прогресивних технологій та сучасного обладнання, невід’ємна складова – розрахунки споживачів за послугу розподілу газу. Завдяки повній та вчасній оплаті доставки газу відповідальними категоріями споживачів АТ «Житомиргаз» має змогу модернізувати мережі задля безаварійної та безперебійної доставки газу!