Вибрати За

Рятують життя і гаманці від штрафів: Спілка “Порядок і Справедливість” роздала 500 світловідбивних жилетів і стрічок для романівчан




500 світловідбивних жилетів та стрічок – пов’язок на руки роздали представники Спілки “Порядок і Справедливість”  у Романові.

«Світловідбиваючий елемент на одязі – це запорука збереження життя пішохода та велосипедиста. Наша Спілка вже не раз акцентувала на цьому увагу, проводила різні заходи, нині ж ми вирішили подарувати романівчанам світловідбивні елементи, аби рух на дорогах селища став безпечніший. Велосипедиста у жилеті водії автівок бачать за сотні метрів і мають час скорегувати швидкість авто і здійснити маневр. В Європі такі жилети у велосипедистів – давно усталена норма, ніхто не вирушить з місця, поки не вдягне його. Ми хочемо, щоб така звичка з’явилася у романівчан», – зазначив Аудрюс Рашкаускас, голова Спілки “Порядок і Справедливість”.

Акцію  представники Спілки проводили спільно з поліцейськими групи реагування патрульної поліції.

«З 17 березня набув чинності Закон № 1231 щодо посилення відповідальності за порушення ПДР. Велосипедистів за відсутність світловідбиваючих елементів у темну пору доби та за подібні порушення можуть покарати штрафом у розмірі 340 грн, пішоходів – на 255 грн. Тож поліція звертається до громадян з проханням користуватися світловідбиваючими жилетами, стрічками, наліпками тощо, аби вберегтися від штрафів і покарань правоохоронців, а головне – зберегти власне життя і не потрапити в ДТП», – зазначив Юрій Бабушко, заступник начальника відділу поліції №5.

Найперше жилети роздали поштаркам, які щодня долають десятки кілометрів на велосипедах. Далі представники Спілки «Порядок і Справедливість» Анатолій Садовський та Ольга Рекша спільно з поліцією роздавали жилети та стрічки поблизу дитячих садочків, біля лікарні, на вул. Графа Ілінського – одній з найдовших, найжвавіших і найнебезпечніших  вулиць Романова, а також на виїзді з селища у сторону с. Корчівки.

Зміни на вулицях було помітно одразу. Яскраві жовті та помаранчеві жилети видно за сотні метрів, а світловідбиваючі елементи помітні ще далі.

В подальшому представники Спілки планують придбати ще 200 жилетів та роздати їх на вулицях Романова.

Спілка “Порядок і Справедливість” звертається до романівчан: носіть світловідбивні елементи в темну пору доби – вони вбережуть найголовніше – ваше життя. Так, жилет може й не найфешенебельніший одяг, але краще проїхати на велосипеді в жилеті, аніж у гарному вбранні каретою швидкої до реанімації. Крім того, нині в продажу є багато різноманітних світловідбивних елементів на будь-який смак – широкі браслети, наліпки, нашивки, пояси та підтяжки, головні убори, сумки, тощо.

Варто зазначити, що  в підтримку ініціативи Спілки “Порядок і Справедливість” магазин «Автоцентр» у Романові (вул. Небесної Сотні 92а, двір «райсоюзу») продаватиме світловідбивні елементи за собівартістю без націнок.