Вибрати За

Романівщина волонтерить: готові на усе, аби підтримати наших воїнів

Романівщина невтомно волонтерить. Стрічки соціальних мереж рясніють дописами волонтерів про активність громади: хтось несе гроші, хтось готує смаколики, хтось приносить теплий одяг, хтось купує спорядження.

Зараз Романівська громада активно продовжує збір теплих речей для бійців ЗСУ, потрібні шкарпетки, термобілизна, теплі светри, тощо. Також теплі речі та харчі збирають для жителів звільнених громад Харківської області.




На передову передають окопні свічки, які майстерно виготовляє волонтерка Аліна (для виготовлення потрібні пусті консервні банки, якщо маєте – передавайте), а також тепленькі спальники, які шиє волонтерка Сніжана з теплих ковдр та пледів. Майстри також виготовляють буржуйки для обігріву та приготування харчів (вони будуть дуже вдячні, якщо для цих потреб ви передасте старі газові балони та інші подібні ємності).

У селах громади люди активно заготовляють овочі та передають бійцям або для передачі у деокуповані громади для населення.

Не менш активне молоде покоління. Вже тривалий час у Романові на вул. Лялевича школярі продають яблука, груші та інші фрукти, а також всякі смаколи і збирають гроші на потреби ЗСУ. Між іншим у хлопців та дівчат непогано виходить – вони передають волонтерам досить пристойні суми.

Учні багатьох класів більшості навчальних закладів також долучаються до збору необхідного: скидаються кишеньковими грішми і купують теплий одяг для бійців або ж просто передають волонтерам кошти. А у Романівському ліцеї учні влаштували ярмарок і зібрану суму адресували на ЗСУ. Також старшокласники долучилися до плетіння маскувальних сіток.

Також у Романові постійно тривають збори коштів на обладнання бійцям, досить значні необхідні суми вдається закрити за кілька днів.

Ми всі молодці! Продовжуємо в тому ж дусі!

Збір теплих речей для бійців, ковдр для спальників, ємностей для буржуйок та консервних банок, харчів тривалого зберігання (кави, шоколаду) постійно проводиться в волонтерському штабі “Берегиня”, там же можна трішки поплести маскувальні сітки. Знайти штаб можна на вул. Лялевича 3.

Збір гуманітарної допомоги для постраждалих звільнених громад Харківської області (зокрема продуктів харчування, теплого одягу для дорослих та дітей, ліків, ковдр та пледів, тощо) проводять у колишньому приміщенні бібліотеки для дорослих.

Про збір коштів на обладнання військовим можна дізнатися з чату kulukovo в телеграмі, або на сторінці Олега Карпова у фейсбуці