Вибрати За

Романівська лікарня придбала стоматологічний рентген і відкриває пакет нових послуг для пацієнтів




Романівська лікарня придбала новий стоматологічний рентген.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті державних закупівель Прозорро.

Вартість нового обладнання – 127 800 грн. Його придбали за кошти НЗСУ.

Директорка лікарні Ірина Серт у коментарі Твій Романів повідомила, що обладнання заклад отримав, його встановили і вже надають перші послуги. Рентген придбали для забезпечення послуг за новим пакетом, укладеним з НЗСУ – Романівська лікарня відтепер надаватиме стоматологічні послуги в амбулаторних умовах.

“В Україні діє програма медичних гарантій, в якій з 2021 року виділено окремим пакетом “стоматологічна допомога, що надається амбулаторно”. Серед 798 закладів, що надають стоматологічну допомогу, законтрактований і наш заклад. В перелік стоматологічних послуг входить: перший огляд порожнини рота пацієнта для визначення його стоматологічного здоров’я; надання термінової стоматологічної допомоги для дітей і дорослих; надання планової стоматологічної допомоги дітям, якщо це не стосується ортопедичних процедур та протезування; інструментальні дослідження; проведення профілактичних оглядів для дітей; знеболення під час виконання будь-яких стоматологічних процедур; надання невідкладної допомоги. Дорослі можуть отримати термінові послуги для зняття станів, що становлять загрозу життю пацієнта. До пакету послуг не входять протезування, брекети та інші дороговартісні процедури. Вказаний перелік послуг пацієнт може отримати безкоштовно, закладу за нього кошти сплачуватиме НЗСУ в розмірі 116 грн”, – зазначила Ірина Серт.

За стоматологічними послугами в рамках цього пакету пацієнти мають право звертатися самостійно, без направлень сімейного лікаря.