Вибрати За

Після ракетного обстрілу 15 листопада Романівщина півтори доби була без світла

Під час одного з наймасованіших ракетних обстрілів України 15 листопада в Житомирській області були зафіксовані прильоти у двох громадах по об’єктах енергетичної інфраструктури. Про це написав на своїй офіційній сторінці у фейсбуці голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко. Ракети також пошкодили енергетичні об’єкти в сусідніх областях.

Через ракетні атаки, за словами Президента України Володимира Зеленського, понад 10 млн. українців залишилися без світла.

У Романівській та Миропільській громадах світла не було півтори доби. Разом з енергопостачанням майже повністю зник мобільний зв’язок та інтернет.




Враховуючи обставини у Романові на площі Єдності Варта правопорядку встановила пункт обігріву. Перш за все там встановили генератори і десятки розеток, громадяни могли прийти зарядити телефони, павербанки, ліхтарики. Ближче до вечора в палатці встановили буржуйку для обігріву. Тут можна було попити гарячого чаю.

“Ситуація погіршувалася, ми знали, що в багатьох будинках опалення прив’язане до енергопостачання, тож вирішили встановлювати пункт обігріву. Ми поставили палатку і генератор. Звернулися до в.о. голови селищної ради Юрія Чумаченка – він нас підтримав – селищна рада надала ще один потужніший генератор та людей, які допомогли все облаштувати. Допомогли нам працівники ДСНС та поліції”, – розповів Іван Кіндрук, очільник Варти правопорядку.

Пункт обігріву працюватиме й надалі, поки в цьому є потреба. Можливість зарядки телефонів та інших гаджетів Варта правопорядку обіцяє облаштовувати щоразу, коли виникатиме потреба у зв’язку з перебоями постачання світла.

Романівська лікарня, попри тривалу відсутність світла, працювала в штатному режимі. За повідомленням директорки закладу Ірини Серт, заклад має генератор та всі необхідні засоби для забезпечення нормального функціонування закладу. Цього дня у Романівській лікарні провели, в тому числі, операцію.




Навчальні заклади працювали не всі. Як пояснила очільниця відділу освіти Романівської селищної ради Оксана Гаврилова, чи працюватиме школа вирішували керівники закладів на місці, враховуючи технічні можливості.

АТ “Житомиробленерго” повідомляє про планові відключення світла на Романівщині 18 листопада. Проте можливі аварійні відключення.