Вибрати За

Після повідомлення про “червону зону” на Романівщині почала стрімко зростати кількість вакцинованих

На Романівщині суттєво зростає кількість вакцинованих жителів, особливо збільшилася їх кількість після оголошення про перехід Житомирської області в “червону зону” з 30 жовтня.

Як повідомила Твій Романів Дар’я Волощук, в.о. головної лікарки КНП “Центру первинно медико-санітарної допомоги” Романівської селищної ради, у порівняні з початком жовтня нині охочих щепитися від COVID-19 в 4 рази більше. Якщо на початку жовтня щодня вакцини отримували в середньому 30 осіб, минулого тижня ця цифра піднялася до показника 70 – щодоби. Цього тижня показник становить 130-160 вакцинованих за добу.



Враховуючи попит, на разі при ЦПМСД діють три пункти вакцинації: один – в поліклініці, мобільний пункт – у відділенні Укрпошти і ще один пункт – у Биківській амбулаторії.

Для щеплення не потрібно записуватися, достатньо прийти з паспортом у будь-який пункт вакцинації і у порядку черги здійснити процедуру. Отримати щеплення можуть не лише місцеві жителі, а й будь-хто охочий, хто хоче пройти вакцинацію.

Також Дар’я Волощук зауважила, що документи, що засвідчують обставини з цілковитими протипоказаннями до щеплення, почнуть видавати з 8 листопада.

Як повідомляв Твій Романів, з 30 жовтня Житомирська область увійде в “червону зону”, це фактично заборона на діяльність багатьох закладів та установ, проте організації, в яких вакциновані 100% працівників зможуть працювати, приймаючи вакцинованих відвідувачів. Без сертифікату вакцинації чи ПЛР-тесту не можна буде скористатися громадським транспортом, працюватимуть лише ті освітні заклади, в яких 100% працівників вакциновані (заборона не стосується молодших класів та дитсадків).

Нагадаємо, за минулу добу на Романівщині виявили 60 нових випадків COVID-19. В Романівській лікарні у “ковідному” відділенні – 51 пацієнт, 29 з них – на кисні. Також зареєстровано 50-ту смерть від COVID-19 з початку пандемії, лише в жовтні 2021 на Романівщині померли 11 осіб, хворих на COVID-19.