Вибрати За

П’яний 17-річний романівчанин викрав авто, щоб справити враження на дівчину

21 травня у Романівській громаді нетверезий юнак викрав авто.

Про це Твій Романів повідомили у Житомирському районному управлінні поліції.

Про викрадення автомобіля «Nissan» правоохоронців повідомив 36-річний власник, житель смт Романова. Він розповів, що транспортний засіб залишив на кілька хвилин незачиненим біля подвір’я товариша. Коли ж почув характерний звук від’їжджаючого автомобіля, зрозумів, що легковик викрали.




Про розшук транспортного засобу одразу ж були сповіщені поліцейські, які працювали у громаді. Вже за кілька годин романівські патрульні знайшли легковик на вулиці одного з прилеглих сіл. А невдовзі у хаті-пустці правоохоронці виявили й причетного до його викрадення. Побачивши патрульних, юнак спробував втекти. З’ясувалося, що це 17-річний житель Романова.

Юнак розповів поліцейським, що побачив відчинену іномарку на вулиці й вирішив цим скористатися. Мовляв, хотів покататися та похизуватися перед своєю дівчиною. До неї й поїхав у сусіднє село. Однак, через брак досвіду водіння не впорався з керуванням та дещо пошкодив авто. Зрештою транспортний засіб зупинився й хлопець не зумів поїхати далі.

До того ж з’ясувалося, що юний водій був нетверезим. За результатами освідування у його крові було виявлено 1,66 проміле алкоголю.

Тож відносно парубка поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП. Також хлопець є фігурантом кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Нагадуємо, що кримінальна відповідальність неповнолітніх настає з 16 років. Відповідно до чинного законодавства незаконне заволодіння транспортним засобом карається обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.