Вибрати За

Поліція передала до суду справу 31-річного романівчанина, який впродовж року користувався підробленим посвідченням водія

Днями дізнавачі Чуднівського відділення поліції закінчили досудове розслідування такого факту у Романівській громаді. 31-річний чоловік близько року користувався підробленим водійським посвідченням, придбаним в одній із соціальних мереж. Обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду. За вчинене чоловікові загрожує покарання за санкцією відповідної статті Кримінального кодексу.

Увечері 9 липня на одній з центральних вулиць селища Романова поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль марки ВАЗ-2106, водій якого порушував Правила дорожнього руху. За кермом легковика перебував 31-річний місцевий житель. Правоохоронцям для перевірки він надав посвідчення водія. Під час візуального огляду поліцейські помітили у документі явні ознаки підробки. Також з’ясувалося, що відповідно до даних офіційного реєстру, водійське посвідчення з подібними реквізитами видавалося іншій особі.  




Тож працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №5 (Чуднів) Житомирського РУП, яких патрульні викликали на місце події, вилучили посвідчення водія та направили його для експертного дослідження. Згодом фахівці засвідчили факт підробки документа. 

Під час досудового розслідування, яке здійснювалось за процесуального керівництва окружної прокуратури, з’ясувалося, що близько року тому чоловік замовив посвідчення через один з інтернет-ресурсів. Проходженням офіційної процедури отримання права на керування транспортними засобами він свідомо знехтував.  

Дізнавачі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Після необхідних процесуальних дій обвинувальний акт у провадженні було скеровано до суду. Також нині поліцейські встановлюють продавця нелегальних документів.

Відповідно до чинного законодавства за вчинене обвинуваченому може загрожувати покарання у вигляді штрафу до 17 тисяч гривень або піврічного арешту, чи обмеження волі на строк до 2 років.

Житомирське районне управління поліції