Вибрати За

На імпровізованому блокпосту, де діти з Романова збирали гроші на ЗСУ, п’яні дорослі побили хлопчика

Як повідомляв Твій Романів, у мікрорайоні колишнього склозаводу у Романові впродовж 6 днів діяв імпровізований дитячий блокпост. Хлопці, віком від 6 до 13 років, спиняли автівки, задавали питання з історії України – про дати та важливі постаті. Водіїв пригощали яблуками та грушами. Водіям ідея сподобалася, вони почали давати діткам гроші, які ті збирали у скриньку. За 6 днів зібрали понад 3 тисячі гривень, які планують передати на ЗСУ.

Проте увечері 21 серпня одного з хлопчиків на посту побили палицею.




Про це Твій Романів повідомила мама потерпілого.

“На дітей напали двоє нетверезих, розгромили пост, обматюкали, моє дитя вдарили палкою. Ми їх наздогнали, викликали поліцію, зняли побої”, – повідомила мама.

У ГУ НП у Житомирській області інформацію підтвердили, зокрема речниця поліції Алла Ващенко зазначила:

“Увечері 21 серпня, близько 18:40, надійшло повідомлення про подію по вул. Заводській смт. Романова.

На місці поліцейські з’ясували, що на символічному блокпосту, тимчасово облаштованому дітьми, пасажирка гужової підводи вдарила 11-річного хлопчика.

Як встановили інспектори групи реагування Романівського відділення, двоє жителів с. Романівки, 43-річний керманич та 51-річна пасажирка, близько 18:20 проїздили повз дитячий блокпост. Чоловік зупинився, щоб перевірити стан коліс, а жінка почала ображати дітей лайкою і вдарила одного з хлопчиків по спині палицею. Нікого з інших дорослих поряд не було, тож агресивна пара поїхала далі.

Поліцейські встановили обох. Пояснити мотив своїх дій жінка не змогла, посилаючись на стан алкогольного сп’яніння. Відносно неї оформлені адміністративні матеріали за ст. 173 КУпАП.”