Вибрати За

На сесії Романівської селищної ради депутати прийняли звіт голови, внесли зміни до бюджету та ліквідували школу

22 березня відбулася чергова сесія Романівської селищної ради.

На сесії секретар Романівської селищної ради, який нині виконує обов’язки голови, Юрій Чумаченко звітував про роботу селищної ради та її виконавчого комітету за 2022 рік. Звіт оприлюднений на офіційному сайті Романівської селищної ради.




Депутати внесли зміни до бюджету селищної ради на 2023 рік: прийняли 1 417 900 грн додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації (по суті, це кошти, спрямовані на витрати, пов’язані з проживанням переселенців у Романівській громаді); також депутати спрямували 100 000 грн на придбання будівельних матеріалів для проведення ремонтних робіт в приміщенні Биківського депо (в рамках проекту “Вогнеборці” Биківка може отримати пожежний автомобіль, якщо підготують і відремонтують приміщення для рятувальників); 205 000 грн спрямували на підтримку КП “Комфорт”, 4150 грн – на одноразову стипендію переможцям Всеукраїнських спортивних змагань; 27000 грн – для перевезення та утилізації ламп розжарювання, які міняє Укрпошта на “лампи-економки”.

Депутати ліквідували Нивненську загальноосвітню школу І ст.

Також на сесії затвердили проектно-кошторисну документацію на проєкт будівництва нових очисних споруд каналізації у Романові та визначили замовником будівельних робіт КП “Комфорт”.

На сесії зачитали заяву депутатки Зої Весельської, яка бажала скласти повноваження. Зоя Весельська увійшла у депутатський корпус у списках від партії ОПЗЖ і, фактично, написала заяву, аби її робота не асоціювалася з цією партією. Проте депутати переконали Зою Олександрівну відкликати заяву, аргументуючи це тим, що у складі селищної ради депутати не завжди віддзеркалюють погляди партій від яких пройшли, а перш за все дбають про громаду. Крім того, як зазначили під час обговорення, складання повноважень депутатів може спричинити проблеми і “заморозити” діяльність ради, адже довибори чи перевибори у військовий час проводити не можна.