Вибрати За

На Романівщині з літака розкидатимуть вакцини від сказу для диких тварих




Відповідно до наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 532 від 6 серпня 2021 року на території Житомирської області планується проведення осінньої кампанії із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, що стартуватиме орієнтовно вже на початку вересня 2021 року.

Розповсюдження принад, які містять високо імунну безпечну вакцину буде здійснюватись за допомогою авіатранспорту зі злітно-посадкової смуги, яка розміщена поблизу м. Малин. Розповсюдження проводитиметься по всій території області за виключенням населених пунктів, водних об’єктів, автомагістралей та заборонених зон для польотів цивільної авіації.

Романівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області звертається до мешканців Романівської та Миропільської громад з проханням : якщо випадково знайдете в лісі чи на околиці села принади з вакциною, – не потрібно торкатися її (розламувати) або ж переноситити її в інше місце .

Зазначаємо, що категорично заборонено будь-яке інше використання кинутих з літака принад з вакциною, незважаючи на те, що вона є цілком безпечною. Також слід відмітити, що територія Романівської та Миропільської громад є благополучною щодо захворювання на сказ. При проведені контрольних моніторингових  досліджень матеріалу від диких тварин (21 проба) не виявлено жодного випадку захворювання на сказ.

Романівське управління Головного
управління Держпродспоживслужби