Вибрати За

На Романівщині зростає захворюваність на грип та COVID-19

Медики Центру первинної-медико санітарної допомоги Романівської селищної ради фіксують підвищення захворюваності серед населення. Зокрема мова йде про грип, COVID-19, парагрип, аденовірусну інфекцію, тощо.



“В даний час фіксуємо зростання кількості хворих не тільки на COVID-19, а й грип, парагрип, аденовірусну інфекцію та інші. Симптоми у хвороб схожі! При захворюванні на COVID-19 може бути висока температура (більшість звертається з 38,6-39,4), спотворення/втрата нюху та смаку, виражена слабкість, ломота, закладеніть носа, чхання, осиплий голос, біль в горлі, кашель, задишка, рвота/нудота, діарея. Але ці всі симптоми характерні і для грипу. Тому єдиний вихід встановити чи це COVID-19, здати тест ПЛР!”, – пояснює в.о. головного лікаря ЦПМСД Дар’я Волощук.

Лікарка зазначає, що вакциновані від COVID-19 переносять захворювання легше – температура у них до 38, не така слабкість і швидше проходять симптоми.

У хворих дітей симптоми різняться. Є діти як з кишковими проявами, так і виключно з температурою. Лихоманка може сягати 39,7.

У хворих нині дітей молодшого віку фіксують переважно аденовірус, парагрип та інші дитячі інфекції. Серед них хворих на COVID-19 на сьогодні немає.

Лікарка зауважує, що у разі недуги слід одразу звертатися до своїх сімейних лікарів, дотримуватися рекомендацій і обов’язково носити маску, навіть маленьким дітям.

За даними Житомирського обласного центру медичної статистики за минулу добу на Романівщині виявили 18 випадків COVID-19. За тиждень – 43 випадки. Нині в Миропільській та Романівській громадах 69 активних хворих на COVID-19.

Нагадаємо, через підвищення захворюваності 6 закладів освіти Романівської громади пішли на карантин.