Вибрати За

На околиці Романова проходять планові навчання військових-зв’язківців

18 листопада до редакції Твій Романів звернулися кілька схвильованих читачів, які повідомили, що на околиці Романова дислокується військова техніка, а в селищі в обідню пору гули сирени. Люди хвилюються, селищем поповзли різноманітні чутки, в тому числі про загострення ситуації на кордоні з Білорусю.

Насправді, як з’ясував Твій Романів, на околиці Романова зі сторони Залужного на території колишнього колгоспу проходять навчання підрозділів Держспецзв’язку.



Сергій Власюк, керівник миропільського 10 ТВУЗу Держспецзв’язку запевнив Твій Романів, що нічого надзвичайного не відбувається, про навчання місцеву владу попередили завчасно і узгодили деталі.

“Наш підрозділ розгорнув на околиці Романова систему зв’язку у рамках планових навчань, які проходять по всій Україні. Жодних стрільб чи інших небезпечних дій тут не відбувається. Уже завтра 19 листопада після обіду ми згорнемося і повернемося назад у Миропіль”, – зауважив Сергій Власюк.

Щодо сирен, які були увімкнені в Романові в обідню пору – це перевірка роботи технічних засобів територіальної системи централізованого оповіщення цивільного захисту області, про яку раніше оголосило управління цивільного захисту ОДА і яка випадково співпала у часі з проведенням навчань.

Також військові навчання ДШВ проходять на околиці Житомира.

Варто зауважити, що жодних повідомлень про військові навчання у Романові та перевірку сирен на офіційному сайті Романівської селищної ради станом на 18 листопада не було.