Вибрати За

На колегії відділу освіти нагородили найкращі заклади та обговорили умови навчання під час пандемії

26 серпня у великій залі адміприміщення райради відбулося засідання колегії відділу освіти Романівської РДА.

На колегії, які і щороку у серпні, освітяни підводили підсумки минулого навчального року і планували наступний. На початку заходу кращим закладам та керівникам вручили подяки та грамоти.

Звісно, однією з головних тем став початок навчального року в умовах пандемії.

Зокрема навчальний рік розпочнеться традиційно 1 вересня. Як саме проходитиме перший день навчання – кожен заклад вирішуватиме окремо: деякі заклади з невеликою кількістю учнів планують традиційні лінійки на подвір’ї, деякі школи урочистості проводитимуть лише для першачків та випускників, хтось відзначатиме День знань в класах окремо тематичними уроками.

Відділ освіти нині напрацьовує регламент роботи закладів в умовах пандемії і рекомендуватиме школам дотримуватися його вимог. Зокрема планується, що початкові класи та випускники ходитимуть на навчання щодня, а учні середньої школи матимуть змішану форму навчання – і дистанційну, і безпосередньо в школі. Проте в сільських школах, які мають невелику кількість учнів і мають великі площі, всі учні зможуть відвідувати заняття, майже не переходячи на дистанційну форму навчання.

Ще одне нововведення – нині учні не переходитимуть з кабінету в кабінет під час навчання, а вчителі приходитимуть до них. Всі учні, крім молодшої школи, носитимуть у коридорах маски. На уроках їх носити не обов’язково. Будуть внесені зміни у розклад дзвінків та збільшена кількість великих перерв, аби в їдальні зменшити кількість людей.

Дещо змінять й розклад руху шкільних автобусів. Розмежують у часі перевезення дітей різних вікових груп.

Вчителі та учні щодня проходитимуть термоскринінг. При виявлені ознак недуги – учня ізолюватимуть і повідомлятимуть батьків та сімейних лікарів.