Вибрати За

На двох вулицях Романова з’явилося освітлення – жителі працювали над цим майже 8 місяців




Уже три дні як на вулицях Пушкіна та Житомирській у Романові увечері світять вуличні ліхтарі. Здавалося б банальна річ у ХХІ столітті – вуличне освітлення – а для місцевих жителів, які багато років поверталися додому у суцільній пітьмі – велике досягнення.

Як повідомила Твій Романів депутатка селищної ради Марина Кулак, вдалося зробити освітлення, перш за все, завдяки об’єднанню всіх жителів вулиці та їх ініціативності.

Так, на початку 2021 року, Марина Кулак подала до селищної ради спочатку депутатське звернення стосовно освітлення вулиць Житомирської, Пушкіна, Кренца, Першотравневої, ще за місяць уже всі жителі Житомирської та Пушкіна написали колективне звернення до місцевої влади. Далі мешканці вулиць спільно із депутаткою регулярно відвідували селищну раду і нагадували про своє прохання. Візитів було не 2-3, а близько 20. І ось, у квітні 2020, коли в бюджет надійшли кошти, питання розглянули на сесії Романівської селищної ради, до фінансування питання долучилися громадські організації, і вже в травні на стовпах з’явилися сучасні лед-ліхтарі, вулиці Першотравневу і Кренца “засвітили”. Але для вулиць Жовтневої і Пушкіна було не все так просто. Аби увімкнути освітлення,  потрібна технічна документація, яка вартує не одну тисячу гривень. Тож жителі скинулися і самостійно оплатили його.

І ось уже три дні на вулицях Житомирській та Пушкіна є вуличне освітлення.

Жителі вулиці дякують всім, хто долучився, за моральну та фінансову підтримку.