Вибрати За

Десяток попереджень та конфлікти з персональними образами: два тижні роботи інспектора з благоустрою у Романові

У Романівській громаді вже два тижні працює інспектор з благоустрою. Цю посаду займає Юрій Мусійчук.

За ці два тижні інспектор поспілкувався з жителями центральних вулиць, зокрема вулиць Шевченка, Миру, Базарна, Костельна, Коцюбинського. Актів і приписів інспектор до сьогоднішнього дня не складав, обмежуючись попередженнями, проте є господарі, які відмовляються чи не реагують на зауваження та попередження, тож 12 квітня Юрій Мусійчук почав оформлення перших приписів.

“Люди дуже по різному реагують на зауваження. Чимало жителів Романова поводяться цілком адекватно, швидко реагують на усні або письмові зауваження і одразу прибирають, хтось просить більше часу і ми входимо в їх становище. Але є люди, які дуже агресивно реагують і навіть часто переходять на особистості, обзивають. Чому так? Я людина, я працівник, моя робота полягає в тому, аби вказати на порушення і проконтролювати чи порушення виправлено. Ніхто ж не штрафує одразу, адже ми розуміємо, що потрібен час. Але є випадки, коли слухати не хочуть і просто обзивають”, – розповів Юрій Мусійчук.




Він зазначив, що наразі зауваження та попередження стосувалися будматеріалів та дров за межами приватних домоволодінь (на узбіччях, території комунальної власності, тощо). Більшість виявлених за два тижні порушень уже усунули. Щодо декотрих – формуються приписи і якщо люди не приберуть своє майно на свою териториторію – вони можуть отримати штраф: 340 грн – за перше порушення, 680 грн – за складений вдруге протокол, 1360 грн – за кожне подальше ігнорування приписів.

“Варто зауважити, що наші люди за кордоном дотримуються правил, виконують всі норми благоустрою, але повертаючись додому дозволяють собі ігнорувати будь-які правила. Тому що за кордоном ніхто вас запитувати не буде, ніхто не буде давати час на усунення порушень, там одразу штраф і високий”, – коментує ситуацію Юрій Мусійчук.

Правила благоустрою Романівської громади можна переглянути, натиснувши тут.