Вибрати За

Депутати затвердили новий Генеральний план Романова

25 жовтня на сесії Романівської селищної ради депутати проголосували за затвердження Генерального плану смт Романів. Новий генеральний план представляла очільниця відділу ЖКГ, архітектури, будівництва, благоустрою та комунальної власності Ірина Скакун.




Генеральний план Романова почали розробляти ще у 2021 році. Адже до цього часу Романівська селищна рада користувалася планом смт Дзержинськ (нині Романів), розробленим ще за радянських часів.

Генеральний план передбачає план існуючого використання території, а також перспективу розвитку селища у найближчі 20 років.

Згідно нового плану територія селища розширилася: відтепер у адміністративні межі Романова увійшли Романівський парк та Виспа, вулиці Міжгірна і Кулуково, які раніше були поза межами селища. На вулиці Кулуково передбачено виділення земельних ділянок під забудову учасникам ЗСУ та сім’ям загиблих.

В Генеральному плані передбачено будівництво нових дитячих навчальних закладів, житлових масивів, багатоповерхівок, скверів і парків, пляжу, стадіонів, об’єктів промисловості, пожежних депо, станції водопідготовки, тощо.

Проєкт Генерального плану Романова пройшов громадські слухання у листопаді 2021 року. Тоді на слухання прийшли всього 17 осіб, було внесено 5 правок. Також проєкт плану розглянули на засіданні Житомирської обласної архітектурно-містобудівної ради, також він був розглянутий і правлений у Департаменті культури, молоді та спорту ЖОДА, ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області, ГУ Держгеокадастру у Житомирській області – зауваження та правки внесли до проєкту.