Вибрати За

Відвідувачі намагалися пронести до Романівського райсуду ніж, газові балончики та пістолет




За два останні місяці 2020 року відвідувачі Романівського районного суду намагалися пронести до приміщень установи 4 заборонених предмети.

Про це повідомила пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області.

Так, у листопаді співробітники наряду Служби судової охорони не допустили пронесення ножа та двох газових балончиків, а в грудні – пістолета з гумовими кулями.

Всі ці предмети були залишені в камерах схову та повернені власникам після судових засідань.

Усього ж по області в грудні 2020 року кількість недопущених до пронесення предметів склала 160 шт. Їх левову частку складають ножі – 92, та балончики зі сьогозогінним газом – їх 49. Також співробітники Служби судової охорони, чиїм головним завданням є забезпечення громадського порядку та безпеки учасників судового процесу, попередили пронесення трьох електрошокерів, господарської пилки та плоскогубців.

Нагадаємо, що згідно з Примірними правилами пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів, забороняється приходити з ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння, з тваринами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів із гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної чи подразнюючої дії; з легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, колючо-ріжучими предметами, а також з валізами, господарськими сумками та пакетами великих розмірів (60х40х20 см). Речі, які належать до переліку заборонених, краще не брати з собою до суду.

Пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області

Як повідомляв Твій Романів, за перший місяць роботи Служби судової охорони в Романівському районному суді охоронці попередили пронесення до приміщення ножів-заточок, газових балончиків і салюту

Служба судової охорони працює в Романівському райсуді з жовтня 2020 року.