Вибрати За

Бережіть хліб від вогню: застереження від Романівських рятувальників




У зв’язку із початком жнивної компанії інспекторський склад звертається до керівників, робітників сільгосппідприємств та громадян з застереженням. За умов сухої спекотної погоди значно зростає ризик виникнення пожеж, що вимагає від кожного підвищеної уваги при поводженні з вогнем та неухильному виконанні правил пожежної безпеки.

Щоб не допустити пожеж на сільгосппідприємствах нагадуємо основні заходи пожежної безпеки:

–  забезпечити належну охорону місць зберігання сільськогосподарської продукції;

–    не допускати нагромадження пилу в сушильних установках та в агрегатах переробки сільськогосподарської продукції;

–    не допускати зберігання несумісних за своїми властивостями речовин;

–    проводити температурний контроль в стогах (копицях) сіна з занесенням результатів в журнал (якщо температура перевищує 50С, то стіг потрібно розібрати і просушити;

У пожежонебезпечний період загрозливу обстановку для врожаю створює як спекотна погода – сухі хліба, несправний стан деякої збиральної техніки, так і необачність людей, якщо вони нехтують елементарними правилами пожежної безпеки. Люди повинні пам‘ятати, що кинутий на узбіччі поля недопалок або розведене та залишене без нагляду багаття можуть стати причиною масштабних пожеж хліба, коли вогонь за лічені хвилини може знищити результати важкої та кропіткої праці аграріїв.                Тому для недопущення пожеж рятувальники  виїжджають на поля, щоб разом із працівниками сільгосппідприємств проконтролювати стан пожежної безпеки, не допустити порушення правил, щоб врешті безпечно зібрати та зберегти урожай до останньої зернини.

Звертаю Вашу увагу у разі самовільного випалювання сухої трави або пожнивних залишків, стерні на землях сільськогосподарського призначення без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння тягнуть за собою накладення штрафу.

Головний інспектор ВЗНС ЖРУ
ГУ ДСНС України у Житомирській області 
Олександр ПАЛІЙ