Вибрати За

Антикризовий штаб Романівської та Миропільської громад забезпечує безперебійну роботу критичної інфраструктури, купує, знаходить і видає все необхідне для безпечного життя громадян

У Романові щоденно відбуваються засідання антикризового штабу за участі керівництва Миропільської та Романівської громад, депутата обласної ради, керівників об’єктів критичної інфраструктури – медицини, комунального господарства, електропостачання, газопостачання,  а також підприємців та Варти правопорядку. Такий антикризовий штаб здійснює координацію всіх дій у громадах та забезпечує правопорядок.

Однією з перших і важливих робіт, які виконував штаб – було забезпечення облаштування блокпостів у Миропільській та Романівській громадах. Завдяки спільній роботі, фінансовій підтримці членів штабу та підприємців обох громад організували бетонні блоки, регулярне підвезення піску, лісоматеріалів, забезпечення технікою для будівництва споруд, нині там облаштували досить зручні умови для несення служби і охорони правопорядку, забезпечили необхідним зв’язком. Штаб дякує всім небайдужим людям, які долучилися до будівництва споруд та людям, які готували їжу та годували будівельників.



Штаб подбав і про можливість уникнення перебоїв з харчуванням у громадах. Так, утворили резерв зерна та домовилися з місцевими підприємствами про його переробку на борошно. Тож Романівщина і Миропільщина будуть з хлібом.

Аби убезпечити жителів від екологічних проблем, місцевий меценат придбав генератори, які забезпечать безперебійну роботу каналізаційних мереж. Такі ж генератори передали для забезпечення водою населення зі свердловин через комунальну водомережу.

Антикризовий штаб має  кризовий запас паливно-мастильних матеріалів і забезпечує ними об’єкти критичної інфраструктури Романівщини та Миропілля, аби медики, правоохоронці, пожежники, оборонці завжди були мобільними і могли швидко прибути на допомогу.

Також подбали про бомбосховища. Адже, відверто, вони перебували у ненайкращому стані. Тож залучаються всі можливі ресурси для їх облаштування. Організували нове бомбосховище у колишньому РайДУ. Завдяки сотням небайдужих людей прибрали ще одне приміщення у лікарні під бомбосховище, нині штаб забезпечує підведення туди електрики та нових комунікацій, в тому числі облаштування туалетів.

У заклади медицини постійно знаходять,  купують і доставляють всі необхідні медичні матеріали.

Також антикризовий штаб співпрацює з містами-побратимами  Бардо та Кольбошовою з Польщі та Молетаєм з Литви. Вже найближчим часом очікують від них отримати необхідну допомогу.

Антикризовий штаб Романівської та Миропільської громад щиро дякує всім підприємцям за фінансову та матеріальну допомогу, дякує кожному, хто долучається фізичною роботою, підтримує, допомагає, хто готує і годує захисників. Особливе дякую тим, хто захищає мирних жителів, хто боронить Україну в запеклих боях з російським агресором, хто стоїть на сторожі правопорядку у наших громадах! Дякуємо всім!

Все буде Україна!

Антикризовий штаб у Романівської та Миропільської громад