Вибрати За

У 450 багатодітних сім’ях Романівщини виховують 1528 дітей

Традиційно у другу неділю травня в Україні відзначають День матері. На жаль, через пандемію цьогоріч свято не відзначатиметься належним чином, проте управління праці та соціального захисту населення, одним із напрямів діяльності якого є реалізація  сімейної політики  в районі, зібрало цікаву інформацію про матерів Романівщини.

Так, всього у Романівському районі нараховується 450 багатодітних сімей, в яких виховується 1528 дітей. Станом на 01.05.20 р. 299 сімей отримують допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. В управлінні праці ведеться банк даних дітей віком від 7 до 17 років, які потребують особливої уваги та підримки, до якого внесено дані щодо 738 дітей з багатодітних сімей.  Протягом 2019-2020 років управління видало 445 посвідчень дітей з багатодітних сімей та 107 посвідчень батьків з багатодітної родини.

За даними сільських і селищних на даний час  в Романівському районі проживає  7 сімей, в яких мати народила та виховала 10 і більше дітей.

За період 2019-2020 років почесне звання «Мати-героїня» присвоєно двом матерям-жителькам нашого району. Ще щодо 4 матерів подали документи на присвоєння звання, які на даний час знаходяться на розгляді. 

Фахівці управління праці та соціального захисту населення від щирого серця вітають всіх матерів зі святом! Бажають щастя, довгих років життя, душевного спокою, миру і добра, впевненості в щасливому завтра.