Вибрати За

У 27-річного жителя Мирополя поліція вилучила пів кілограма наркотичного засобу

18 березня працівники відділення поліції №1 (м. Любар) Житомирського РУП виявили близько пів кілограма рослинної маси за місцем проживання 27-річного жителя смт Мирополя. Нині триває подальше встановлення всіх обставин.

Отримавши оперативну інформацію про можливе зберігання жителем Миропільської громади заборонених речовин, поліцейські провели за місцем проживання чоловіка огляд. У результаті виявили в будинку та господарських приміщеннях пакунки з подрібненою рослинною масою, попередньо – наркотичним засобом.




На місці події працювала слідчо-оперативна група. Все виявлене поліцейські вилучили та підготували для направлення на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нині триває подальше встановлення всіх обставин. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Законодавством такі протиправні дії караються штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років. 

Головне управління Національної поліції в Житомирській області