Вибрати За

У Романівській селищній раді розповіли коли запрацюють новостворені 11 старостинських округів

29 жовтня на сесії Романівської селищної ради проголосували за утворення 11 нових старостинських округів, попереднє рішення про утворення 15 округів, згідно з рішенням, втратило чинність.

Так коли ж розпочнуть роботу новостворені округи, адже їх стало менше, частина об’єдналася у єдиний округ? З цим питанням Твій Романів звернувся до заступника романівського селищного голови Василя Ходюка.



“Зараз ми готуємо порядок проведення громадських слухань щодо призначення старост. Цей документ мають затвердити депутати на сесії 26 листопада. Потім, орієнтовно за два тижні, будуть проведені громадські слухання. І вже тоді, опираючись на обговорення громади, депутати рішенням сесії затвердять нових старост. Тобто старостинські округи у новому форматі запрацюють з січня 2022 року“, – зауважив Василь Ходюк.

Василь Іванович зауважив, що зараз в селищній раді детально вивчають правовий аспект призначень старост. Згідно з нормами закону старосту призначають за результатами громадських обговорень, разом з тим експерти, пояснюючи нововведення, ведуть мову про те, що в деяких округах процедура обговорень може бути не обов’язковою.

“Думок багато. Цілком можливо, що в певних округах, де, по суті, змін не сталося, таких як Гордіївський, Прутівський, Вільшанський, тощо, є можливість не проводити громадські слухання. Але з іншого боку, якщо громада цих округів все ж таки висловить бажання такі слухання провести – ми маємо бути на стороні громади. Тож ще раз підкреслюю, ми зараз лише розробляємо порядок проведення громадського обговорення і його затвердять депутати Романівської селищної ради своїм рішенням на сесії”, – зауважив Василь Ходюк.