Вибрати За

У Романівській селищній раді провели нараду з “великим бізнесом” Романівщини




13 квітня у Романівській селищній раді відбулася нарада керівництва – Василя Флуда, Володимира Савченка, Юрія Чумаченка, з представниками великого бізнесу, який діє на території громади.

Основною темою зустрічі стало наповнення бюджету громади, адже саме великі підприємства є наповнювачами місцевого бюджету, який витрачається на утримання і обслуговування громади.

На початку наради депутат обласної ради, генеральний директор ТОВ «Вівад-09» Ігор Ходак  звернувся до колег бізнесменів з проханням сприяти розвитку громади, сумлінно сплачуючи всі податки, адже вони наповнюють місцеву казну, що надає можливість розвивати інфраструктуру та соціальні сфери.   

Начальник фінансового управління Романівської селищної ради Наталія Горобець під час свого виступу зауважила, що місцевий великий бізнес має приховані резерви, адже зарплати зросли, а в деяких підприємствах рівень сплати ПДФО навпаки впав. Наталія Аркадіївна зауважила, що за структурою найбільше надходжень ПДФО  йде з бюджетної сфери – 37,2%, 25,8 % – з промисловості і 22.3% – з сільського господарства. Найбільшими платниками, серед яких спостерігається позитивна тенденція до збільшення надходжень у місцеву скарбницю, є  ТОВ «Вівад-09», ДП “Романівський лісгосп АПК”, ТОВ СП Нібулон, ДП “Бердичівський лісгосп”, ТОВ «Єлисейські поля».

Перед представниками бізнесу також  виступив Михайло Никодюк, керівник Романівської державної податкової інспекції, який розповів про нововведення в сфері оподаткування та легалізації доходів.