Вибрати За

У Романівській лікарні померла маленька дівчинка

16 червня у Романівській лікарні померла дівчинка 2016 року народження.

Як повідомили Твій Романів у ГУ НП у Житомирській області, 16 червня до Романівського відділення поліції надійшло повідомлення про смерть дівчинки 2016 року народження, місцевої жительки, у відділенні інтенсивної терапії Романівської лікарні.  Дівчинку близько 4:50 ранку доставили до лікарні, однак врятувати її не вдалося. За кілька годин вона померла. Попередня причина смерті – гостре отруєння невстановленою речовиною. На даний час триває перевірка.

Романівські поліцейські наполегливо просять батьків поговорити з дітьми про небезпеку отруєнь і ретельно перевірити власні домівки та двори на доступність небезпечних речовин. Адже дитині вистачить секунди аби спробувати на смак миючий засіб чи скуштувати якість серйозні ліки, думаючи що це вітамінка. Найпильніші батьки можуть не встежити, що дитинка, бавлячись у піску, знайшла там грибочок, який виріс під нещодавнім дощем, і з’їла його. Особливо актуальним зараз є використання пестицидів та різних отруйних хімікатів для обробки городини, садків та клумб. Ніколи не обробляйте рослини в присутності дітей, ретельно ховайте засоби для обробки, викидайте або одразу ретельно вимивайте тару, в якій містилася отрута.




Як вберегти дитину від отруєнь: поради МОЗ

Зберігайте ліки, хімічні речовини та небезпечні предмети в місцях, недоступних для дітей. При всій очевидності поради, батьки часто недооцінюють вправність малюків. Аптечка із ліками повинна бути зачинена та впорядкована

Зберігайте тільки ліки з невичепаним терміном придатності та в оригінальних упаковках. Отруєння медикаментами є однією з найпоширеніших груп отруєнь. Правильне збереження ліків не лише захистить дітей, але й дорослих. Адже дорослі також можуть переплутати пігулки чи прийняти прострочений засіб.

Не приймайте ліки, коли поруч маленькі діти

Пам’ятайте, що діти все повторюють за дорослими.

Даючи ліки дитині, не кажіть, що це цукерки чи солодощі

Адже наступного разу дитина може спробувати їх скуштувати сама.

Хімічні речовини слід зберігати тільки в упаковці виробника

Ніколи не пересипайте (не переливайте) ці речовини в упаковку для харчових продуктів. Використовуйте їх лише тоді, коли поряд немає дітей.

Періодично нагадуйте про правила безпеки

Час від часу нагадуйте дитині про те, що користуватися засобами побутової хімії, косметикою, ліками потрібно лише за прямим призначенням і під наглядом дорослого. Розповідайте дітям про негативні наслідки прийому (навіть разового) наркотичних речовин та алкоголю для дитячого організму.
 

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ДИТИНА ОТРУЇЛАСЬ 

Якщо сталася біда і дитина отруїлася небезпечними речовинами – викликайте бригаду екстреної допомоги. Обов’язково зверніть увагу – чим отруїлася дитина та проконсультуйтеся з диспетчером швидкої, як надати першу допомогу.

Є хибна думка, що в будь-якому випадку отруєння потрібно викликати блювання. Проте це не завжди можна робити. Якщо дитина отруїлася побутовою хімією – це категорично НЕ можна робити, бо хімічна речовина спричинить ще більші опіки стравоходу! Якщо ви не впевнені, що саме проковтнула дитина, краще зачекайте на швидку.