Вибрати За

У Романівській громаді оголосили про початок толоки, а у старостинських округах прибирання уже розпочалися




Секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко 6 квітня підписав розпорядження Про проведення загально-весняної толоки на території  Романівської селищної ради.

Відповідне розпорядження оприлюднене на офіційному сайті Романівської селищної ради.

Згідно з розпорядженням толоку мають проводити 16 квітня, участь у ній мають взяти підприємці, установи та організації, які мають прибрати на своїх територіях, власники житлових будинків мають привести у належний стан прибудинкові території, колективи установ мають прибрати закріплені за ними території, виконком має забезпечити участь громадськості у толоці, а також забезпечити приведення у належний естетичний та санітарний стан  дитячих та спортивних майданчиків, інших об’єктів масового перебування та відпочинку населення. РКП “Сервіс” має налагодити вивіз сміття під час проведення толоки.

Варто зазначити, що в старостинських округах Романівської громади уже розпочали роботи з благоустрою своїх територіїй.

У Вільшанському окрузі толоку почали ще 2 квітня – влаштували суботник – прибирали місцевий парк та центр с. Вільха. Староста округу Петро Колотюк висловлює особливу подяку членам місцевого рибальського клубу, молоді та жителям громади, які відгукнулися на прохання.

У Голубині та Улянівці весняне прибирання розпочали ще 27 березня з прибирання кладовищ. Як зазначив староста Вадим Голумбйовський, наводити порядок вирішили до початку Великодніх свят, розчистили території, побілили та пофарбували паркани, встановили нові лави. Староста висловлює подяку своїй громаді за активну участь у прибиранні.

Як повідомив староста Биківського округу Романчук Олександр, в громаді роботи з благоустрою вже теж розпочали – прибрали початок вулиці Гагаріна. В суботу 10 квітня планують прибирання території заводу.

У Врублівському старостинському окрузі теж уже активно проводять роботи з благоустрою. За повідомленням Тетяни Якимчук, громада уже провела прибирання на території кладовища. Продовжити толоку старостат пропонує жителям Врублівки та Корчівки 10 квітня з 10 ранку, прибравши як власні прибудинкові території, так і долучившись до продовження прибирання на кладовищі та вздовж узбіч доріг.

У Камінському старостинському окрузі прибирання розпочалося 1 квітня з благоустрою територій у селах Химрич та Камінь. Як повідомила староста Любов Гринчук, усі установи та підприємці долучилися до прибирання. У Химричі активісти прибрали біля клубу, дитячого майданчика та кладовища, а Камені прибрали біля Будинку культури, пам’ятника Загиблим воїнам. Роботи з благоустрою в селі ще тривають.

У Романівському старостинському окрузі вже теж розпочали роботи з весняного благоустрою. Як зазначив староста Олександр Жовтун, роботи розпочали проводити 3 квітня, продовжили 6 квітня, наступного разу громада для прибирання збереться 10 квітня.

“Ми дуже вдячні Зінчуку С. О., Зінчуку П. О., Зінчуку В. О., Лещенко А.В. та колективу фермерського господарства, які організували обрізання та вирубку, підчистку, прибирання, вивезення сміття з прилеглої території та території Разінського кладовища. Висловлюю подяку громаді, яка долучилася і прибрала території біля старого клубу в с. Романівка, дякую Побережнику С.С. за вивіз сміття. Прибрану територію біля клубу плануємо використати під облаштування дитячого майданчика”, – зазначив Олександр Жовтун.

У Романівському старостинському окрузі роботи з благоустрою продовжаться 10 квітня, зокрема громади сіл запрошують долучитися до прибирання на кладовищах у с. Хижинці, с. Разіне та Раці. У всіх точках прибирання розпочнеться о 10 годині.