Вибрати За

У Романівській громаді можуть створити поліцейську станцію в рамках проєкту “Поліцейський офіцер громади”




У Романівській громаді вивчають питання створення поліцейської станції та участі в проєкті “Поліцейський офіцер громади”.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко.

За даними Нацполіції, “Поліцейський офіцер громади” – це новий етап реформи. Офіцер має бути місцевим жителем, який матиме ширші і більші повноваження, ніж мають дільничні.

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. 

Участь у проєкті “Поліцейський офіцер громади” вже взяла Миропільська громада, яка відкрила поліцейську станцію та придбала автомобіль для своїх правоохоронців. Аналогічні станції працюють у сусідніх Баранівській та Вільшанській громадах, планується відкриття в Чуднівській громаді.

Участь у проєкті “Поліцейський офіцер громади” та відкриття поліцейської станції не означає, що у Романівській громаді припинить роботу сектор поліцейської діяльності. Навпаки, ці дві структури доповнюватимуть один одного“, – прокоментував Твій Романів перспективу створення станції Сергій Данилюк, начальник відділення поліції №5.

Сергій Данилюк зауважив, що створення поліцейської станції передбачається не в центрі громади, а у віддаленому населеному пункті. У Романівській громаді нині розглядають можливість її створення у Биківці.

Коли саме може бути створена така поліцейська станція – залежить від місцевої влади. Селищна рада має виділити приміщення та здійснити його ремонт. Також більшість громад одразу купують автомобілі для поліцейських офіцерів громади. Крім того, претенденти на посаду мають пройти відбір і двомісячне навчання.




Скрін зі сторінки Юрія Чумаченка