Вибрати За

У Романівському районі трьох депутатів сільської ради оштрафували за несвоєчасну подачу декларацій

Прокурорами Новоград-Волинської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом трьох адміністративних протоколів щодо скоєння депутатами однієї із сільських рад  Романівського району правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Постановами Романівського районного суду від 13.10.2020 трьох депутатів сільської ради визнано винними у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч.1 ст.172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Встановлено, що депутати сільської ради, усвідомлюючи те, що вони є суб’єктами декларування та мають особисто виконати обов’язок щодо своєчасного подання щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, порушили вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та несвоєчасно подали декларацію.

Суд врахував позицію Новоград-Волинської місцевої прокуратури  та застосував до вказаних осіб адміністративне стягнення у вигляді  штрафу.

Новоград-Волинська місцева прокуратура