Вибрати За

У Романівському районі визначили попередній графік відкриття дитячих садочків

26-27 травня в Романові відбулися зустрічі з сільськими, селищними головами та керівниками дошкільних освітніх закладів, на яких обговорювалася готовність дитячих садочків до відкриття.

Про це Твій Романів повідомили у відділі освіти Романівської РДА.

Зокрема вивчалася готовність закладів до відкриття, наявність всіх необхідних засобів захисту, відповідність умов у закладі до вимог їх роботи в умовах пандемії.

“Попередньо ми узгодили графік відкриття закладів, врахували наявні умови, стан захворюваності, відповідність вимогам, наявність транспорту, що курсує між селами для підвозу дошкільнят, тощо. В понеділок на розгляд рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде винесено пропозицію створити робочу групу з перевірки закладів на дотримання вимог на місці, які провести до запланованого відкриття. Якщо така робоча група схвалить – заклад відкриється вчасно. Крім того, якщо заклади впораються із наявними проблемами швидше, ніж заплановано їх відкриття – буде розглядатися можливість відкрити ці садочки для дошкільнят раніше, – зазначила Оксана Гаврилова, начальник відділу освіти.

За результатами співбесід 26-27 травня найімовірніше першим в районі відкриється Вільшанський ЗДО – 10 червня. На 15 червня попередньо заплановані відкриття садочків у Романові – “Сонечко” та Центру розвитку дитини. З 1 липня планується відкрити дитсадок у Романівці та Соболівці, з 15 липня – у Камені та Булдичеві, з 1 серпня – у Биківці, Гордіївці, Врублівці, Ясногороді, Карвинівці, з 1 вересня – у Старочуднівській Гуті, Костянтинівці, Товщі, Червоних Хатках. Також з 10 червня заплановано відкриття Інклюзивно-ресурсного центру та ДЮСШ.

Остаточне рішення буде прийняте на засіданнях відповідних комісій, по кожному закладу рішення прийматиметься окремо.

Фото зі сторінки Романівської районної ради