Вибрати За

У Романові перебувала делегація з Польщі

В Романові з 10 по 12 жовтня з офіційним дружнім візитом перебувала делегація з м. Бардо Республіки Польща.

Про це йдеться на офіційній сторінці Романівської районної ради в мережі Facebook.

Польські гості Кшиштоф Жеґаньскі – бурмістр міста та гміни Бардо, Барбара Стшелєц – голова міської ради, Віолетта Пьойда – директор початкової школи, Анета Махежиньска – керівник сектору суспільних комунікацій, Вєслава Хоровска – керівник центру соціальної допомоги, Вітольда Матус – приватний підприємець, Анджей Чепєрук – депутат міської ради провели офіційні зустрічі з керівництвом Романівського району. В ході перемовин визначили перспективи розвитку двосторонніх відносин в сфері культури, освіти та соціального напрямку.




Підчас перебування в Романові члени делегації відвідали Краєзнавчий музей Романівщини, ознайомились з опорним навчальним закладом “Романівська гімназія”, закладами соціальної сфери.

Також гості прийняли участь у заходах з нагоди державного свята – Дня захисника України. Бурмістр міста та гміни Бардо Кшиштоф Жеґаньскі привітав присутніх зі святом та вручив пам’ятний подарунок керівнику відокремленого підрозділу громадської організації “Обласна спілка учасників та ветеранів АТО “Схід” Віталію Багінському. Символічним в цей день стала посадка дерев – 11 блакитних ялин, висаджених в пам’ять одинадцяти героїв Романівщини – десяти загиблих і одного зниклого безвісті. До акції закладання Алеї Пам’яті долучилися і польські друзі.

12 жовтня, в рамках візиту польської делегації м. Бардо, організовано поїздку по визначних місцях Житомирщини. Незабутні враження гості отримали від екскурсії в Музей коштовного та декоративного каміння в м. Хорошів, а також побувавши у військо-історичному комплексі “Скеля” (неофіційна назва “Бункер Сталіна”) в м. Коростень.