Вибрати За

У Романові встановлюють вуличні LED-ліхтарі, закупили нові сміттєві баки та роторну косарку для косіння узбіч

30 серпня у Романові почали встановлювати нові вуличні LED-ліхтарі. Їх – 170 шт – закупили ще у 2021 році.

Про це Твій Романів повідомив Юрій Чумаченко, в.о. романівського селищного голови, секретар селищної ради.

«Ліхтарі придбали за кошти обласної субвенції, отриманої завдяки депутату обласної ради Ігорю Ходаку», – зазначив Юрій Чумаченко.

Новими ліхтарями замінюють старі – неекономні.  Загалом мають їх встановити вздовж вул. Небесної Сотні та Графа Ілінського, а також на площі Єдності. Увімкнуть вуличне освітлення у жовтні. Пояснюють це відсутністю зайвих фінансів на оплату послуг електроенергії, тож процес увімкнення ліхтарів відкладають до початку суттєвого скорочення світлового дня. Освітлення можуть не увімкнути, якщо умови воєнного стану та стану у громаді зміняться.

«Ми активно продовжуємо займатися благоустроєм, при цьому маючи визначене у бюджеті недостатнє  фінансування на цю сферу. Використовуємо наявні можливості, допомогу підприємців і власний ентузіазм. Так, влітку  ми зробили аварійний ремонт вулиць – підсипали і прогрейдерували вулиці Кулуково, Житомирську,  Хмельницького, Чепеля, «струйніком» поремонтували вибоїни на асфальтних дорогах. На ці потреби військова адміністрація дозволила нам використати 1 млн 080 тис. грн. На ремонт використали 980 тис.грн, 100 тис. грн. ми плануємо спрямувати на зимове утримання доріг у Романівській громаді», – розповів Юрій Чумаченко.

Також Юрій Миколайович повідомив, що за кошти комунального підприємства Романівської селищної ради придбали роторну косарку. За домовленістю з керівництвом психоневрологічного інтернату користуються їх трактором та обкошують узбіччя доріг між селами, які вже давно потребували належного догляду.

Романівська селищна рада також придбала 8 нових сміттєвих баків, 3 з яких встановили на кладовищі. Над питанням розміщення інших ще думають.

Юрій Чумаченко наголошує, що жителі громади зобов’язані дотримуватися правил благоустрою і обов’язково мати укладений договір на вивезення сміття. Разом з тим нагадує, що в громаді працює комісія з благоустрою. Починаючи з 5 серпня комісія вже склала 24 акти про порушення правил благоустрою, переважно це дрова, будматеріали та захаращеність прибудинкових територій та ділянок перед обійстям. Четверо жителів, стосовно яких акти були складені, уже усунули порушення, решта мають за умовами ще кілька днів часу, після чого, в разі недотримання вимог акту, отримають протокол, а опісля і штраф. Комісія може скласти акт на власників будинків за відсутність договору на вивезення сміття.