Вибрати За

У Карвинівці поліцейські виявили на приватній пилорамі незаконно вирубаний ліс




28 вересня, перевіряючи повідомлення працівників місцевого лісництва про незаконну порубку дерев, поліцейські виявили деревину на території лісопильні у с. Карвинівці. Жодних документів про законність походження лісопродукції надано не було. Нині у рамках досудового розслідування триває встановлення всіх обставин.

До відділення поліції №5 (м. Чуднів) надійшло повідомлення від працівників Романівського лісгоспу про незаконну вирубку дерев на території місцевого лісництва. Як з’ясувалось, упродовж останнього тижня було зафіксовано вирубку майже півсотні сосен та ще 11 осик неподалік с. Карвинівки.

За зібраною інформацією деревину, ймовірно, вивезли на територію приватної пилорами, розташованої у цьому ж населеному пункті. У результаті проведених заходів поліцейські виявили лісопродукцію на вказаному підприємстві. Відповідних документів, які б підтверджували законність походження лісоматеріалів, поліцейським надано не було.

Правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності, у тому числі бензопили та вантажівку, що знаходились на території підприємства.

Відтак у рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України триває з’ясування всіх обставин. Встановлено, що лісопильня належить 28-річному житомирянину.

Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області