Вибрати За

У Житомирській області дозволили відновити рух міжміських та приміських автобусів




Обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 23 березня дозволила здійснювати регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення у Житомирській області, але з певними обмеженнями.

Про це 24 березня на своїй сторінці у соцмережі повідомив заступник голови Житомирської ОДА Олександр Федько.

«Вчора обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керуючись черговими змінами до постанови КМУ від 22 березня 2021 року №230, внесла корективи у правила функціонування пасажирського транспорту в умовах обмежень «червоної зони». Керівництву районів, органам місцевого самоврядування рекомендовано забезпечити функціонування міських, приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування, а також приміського залізничного пасажирського сполучення, за таких умов:

  • на регулярних міських автобусних маршрутах – забезпечувати перевезення пасажирів у кількості 50% місць для сидіння, що визначені в транспорті;
  • на регулярних приміських та міжміських автобусних маршрутах – забезпечувати перевезення лише в кількості 100% місць для сидіння;
  • перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту.

Також, органам місцевого самоврядування запропоновано виділити додаткові транспортні одиниці в часи пікових навантажень, що дозволить зменшити скупчення у громадському транспорті», – написав Федько.

Скріншот з допису Олександра Федька

Директор житомирського автовокзалу Федір Дорощук в коментарі Житомир.info розповів, що з 25 березня запрацюють всі рейси.

«Вокзал працює по мірі надходження транспортних засобів. Процес відновлюється, перевізники по троху запускають рейси. Сьогодні можливо не всі, а з завтрашнього дня вже повністю запрацюють», – зазначив директор автовокзалу.

Житомир.info