У двох школах Романівського району в страви не докладали продукти, – лабораторний центр
За 6 місяців 2019 року ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» провів комплекс заходів, спрямованих на покращення здоров’я дітей, запобігання захворюваності, організації харчування дітей тощо.
Про це інформує лікар ДУ «Житомирський ОЛЦ МОЗ України» Олександра Сокур.
«Протягом вказаного періоду спеціалістами центру моніторинговими обстеженнями охоплено 133 заклади, у яких було відібрано і досліджено питну воду, овочі, готові страви, гігієнічні змиви, крім того проведені інструментальні виміри мікроклімату, штучного освітлення, радіологічні та паразитологічні дослідження, у 66% шкіл мали місце відхилення від нормативних показників. Так, впродовж 2019 р. було досліджено 343 зразки готових страв на визначення калорійності, з них 28 не відповідали нормам» – зазначили в лабораторному центрі. Серед тих закладів, в яких виявлена найбільша кількість недовкладення харчових інгредієнтів, і школи сіл Печанівка та Врублівка Романівського району.
Про результати негативних лабораторних досліджень були повідомлені керівники загальноосвітніх навчальних закладів, в органи місцевого самоврядування та Держпродспоживслужбу спрямовані листи.