Вибрати За

Температурний контроль та продавці за захисними екранами: у Романові запрацював ринок

В рамках адаптивного карантину у Романові почав працювати кооперативний ринок.

Ринок працював уже двічі, починаючи з 24 травня. Перед відкриттям ринок проінпектувала комісія в складі фахівців Держпродспоживслужби, селищної ради, РС ДСНС та Романівського ВП.

За вимогами у Романові на ринку вимірюють температуру всім працівникам, продавцям та покупцям, на торгових точках встановили захисні екрани. Загалом ринок працюватиме, якщо дотримуватиметься всіх вимог, інакше його діяльність можуть заборонити. А вимоги зокрема такі:

Допуск працівників ринку, продавців і відвідувачів здійснюється виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора.
Допуск працівників ринку, продавців і відвідувачів здійснюється виключно після проходження безконтактного температурного скринінгу.
На кожному вході до ринку встановлені диспенсери з антисептиками.
Кількість покупців, які одночасно перебувають на території ринку, не  має перевищувати   кількості, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку.
Відстань від між робочими місцями продавців складає не менше трьох метрів.
Місця торгівлі обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки та пластику.
Забезпечується проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години.
Прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні   місця – в кінці кожного робочого дня.
Відсутня неконтрольована (стихійна) торгівлі на прилеглій до ринку території.
Забезпечується постійне інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та про профілактику коронавірусної хвороби COVID-19.
Оператором ринку забезпечується контроль за дотриманням вимоги щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень.

Також в Романові продовжують роботу мобільні групи, які перевіряють магазини, заклади з надання послуг, тощо на дотримання карантинних вимог. Так, за даними районного управління Держпродспоживслужби, впродовж останніх перевірок мобільні групи перевірили 26 об’єктів у Мирополі і склали 8 протоколів та 63 об’єкти у Романові, склавши 10 протоколів за порушення санітарного законодавства.

Фото районного управління Держпродспоживслужби