Вибрати За

Суд покарав уродженця Мирополя, який придбав і майже 5 років користувався підробним посвідченням водія

19 жовтня 2020 року у Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено вирок Солом’янського районного суду Києва уродженцю Мирополя, який користувався підробленим посвідченням водія.

У вироку йдеться, що у серпні 2015 року у миропільчанина виник злочинний умисел, направлений на виготовлення завідомо підробленого офіційного документу – посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії «В1», «В», «С1», «С». Він вступив в змову з невстановленою слідством особою . Потім надав цій особі власні анкетні дані, зокрема прізвище, ім`я та по батькові, дату та місце народження, власну фотокартку та перерахував грошову винагороду в сумі 8628 гривень. У вересні того ж року отримав поштою підроблений документ, який надає право керувати транспортними засобами, а саме бланк посвідчення водія, дата видачі у ньому була вказана 23.01.2014.

Вже 2020 року факт підробки встановила поліція.

Так 30.03.2020 у м. Київ на бульварі Чоколівський інспектор під час патрулювання зупинив через порушення ПДР автомобіль марки «Фіат Діаблоо». Під час перевірки документів виявилося, що інформація щодо видачі посвідчення водія на це ім`я в базі даних не значиться, а посвідчення водія вказаної серії рахується як загублене.

Згідно висновку експерта № 17-3\563 від 08.04.2020 за результатами технічної експертизи документів встановлено, що надане на дослідження посвідчення водія не відповідає аналогічним документам, що знаходяться в офіційному обігу на території України.

Суд визнав уродженця Мирополя винуватим та призначив штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на користь держави ,що становить 1700 гривень .