Вибрати За

Спілка «Порядок і Справедливість» продовжила акцію та подарувала світловідбиваючі жилети і стрічки жителям Биківки, Романівки та Разіного




Громадська спілка «Порядок і справедливість» продовжила акцію «Безпека на дорозі», жителям кількох населених пунктів Романівської громади роздали безкоштовно світловідбиваючі жилети та стрічки-нарукавники.

«Ми побачили, що люди жваво реагували на попередню акцію, тож вирішили її продовжити у інших населених пунктах», – розповів Аудрюс Рашкаускас, очільник Спілки «Порядок і Справедливість».

Зокрема 23 квітня представники спілки відвідали Биківку, Романівку та Разіне.

У Биківці яскраві світловідбиваючі жилети вручили учасникам організації людей з інвалідністю. На головній площі селища спільно з поліцією представники Спілки «Порядок і Справедливість», вручаючи жилети та стрічки, нагадували жителям про обов’язкову необхідність позначати себе у темну пору доби, адже це, перш за все, безпека. Крім того, світлоповертаючі елементи є обов’язковими згідно з вимогами правил дорожнього руху. Як зазначили представники поліції, за відсутність світлоповертаючих елементів у темну пору доби пішоходів та велосипедистів можуть оштрафувати на суму від 255 до 340 грн.

У с. Романівка запаси стрічок залишили для продавців місцевих магазинів, їх вони роздадуть відвідувачам закладів безкоштовно.

Кілька десятків стрічок роздали у с. Разіне – місцевим жителям, які на велосипедах поспішали на роботу, а також учням молодших класів, які щойно повернулися з навчання шкільним автобусом.

«Дуже важливо, аби ті, хто отримав ці елементи – використовували їх. Маленька стрічка  майже не займає місця у кишені, її слід постійно носити з собою і одягати з настанням сутінок. У темну пору доби жилети та стрічки яскраво позначають людину на дорозі, таких пішоходів чи велосипедистів водії  помітять за кілька сотень метрів. Носіть стрічку, маленький шматок тканини може врятувати ваше життя!», – прокоментувала акцію учасниця Спілки «Порядок і Справедливість» Світлана Спіцина.

Як повідомляв Твій Романів, у березні учасники Спілки «Порядок і Справедливість» вперше проводили акцію “Безпека на дорозі”, тоді жителям Романова подарували понад 500 жилетів та світлоповертаючих стрічок .