Вибрати За

Слідчі передали до суду справу трьох жителів Романівщини та працівника лісгоспу, яких підозрюють у розкраданні лісу

Слідчі ГУНП області завершили досудове розслідування незаконних вирубок лісу та продажу деревини групою осіб, серед яких був й працівники лісового господарства. Учасникам протиправних оборудок загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.

Розслідування злочинної діяльності проводилося під оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в області НПУ та за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.




Слідством встановлено, що учасники групи розробили та втілили схему розкрадання лісоматеріалів на території Житомирської області, шляхом проведення незаконних порубок лісу, переробки деревини з подальшим її продажем.

Організатор, 29-річний колишній приватний підприємець, залучив до незаконної діяльності працівника лісгоспу та ще трьох жителів Романівщини, віком від 37 до 47 років.

У рамках досудового розслідування у середині лютого поліцейські провели обшук на території деревообробного цеху, розташованого у Житомирському районі. У результаті вилучили близько 40 кубометрів лісу кругляку (різних порід) та 70 кубометрів пиломатеріалів на загальну суму понад 700 тисяч гривень. Окрім того, вилучили вантажні транспортні засоби-маніпулятори ЗІЛ, чорнову документацію та інші речі, які свідчили про злочинну діяльність.

У липні слідчі оголосили організатору та його трьом спільникам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ. А їх ще одному спільнику, майстрові лісу, – ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 4 ст. 246 ККУ.

29 вересня, після проведення всіх необхідних процесуальних дій, обвинувальні акти відносно п’яти учасників організованої групи було спрямовано до суду.

Відповідно до чинного законодавства їм загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області