Вибрати За

Сектор культури представить 5 туристичних об’єктів Романівщини на фестивалі «ZT-EXPO 2020»

Сектор культури РДА планує взяти участь у щорічному Всеукраїнському культурно-мистецькому фестивалі «ZT-EXPO 2020», що проходитиме  11 вересня 2020 р. у м. Житомирі.

Фестиваль проводиться з метою презентації туристичного потенціалу регіонів та міст України, налагодження співпраці між обласними, районними державними адміністраціями, ОТГ та міськими радами, обміну досвідом в активізації розвитку внутрішнього туризму.

Романівський район представить п’ять туристичних  об’єктів. А саме: Краєзнавчий музей Романівщини, Хутір Брачки, Садиба «Благодать» та об’єкти культурної спадщини- Свято-Троїцька церква с. Монастирок (пам’ятка архітектури 1722 р., 1900 р.) та Олександро-Невська церква с.Ягодинка, пам’ятка архітектури, друга половина ХІХ ст.

Захід проходитиме у форматі виставки.

1.Краєзнавчий музей Романівщини. Відвідування даного музею обов’язково зацікавить туристів місцевою історією, зокрема Палацом графа Ілінського. А також стародавньою історією від первісних людей, черняхівської, трипільської культур, скіфів, Київської Русі до періоду сучасності.

2.Екотуризм Хутір Брачки – унікальна зона комфортного відпочинку наодинці з природою. Хутір здивує гостей міні-зоопарком, природою та прогулянкою на кареті. Під час екскурсії ви отримаєте приємні враження від екзотичних тварин та птахів. А саме: страусів, павичів, цесарок та фазанів, поні, оленів, коней, диких кабанів, кроликів та зайців. Також можна порибалити або обрати прогулянку на човні.

3.Оздоровчий комплекс “Садиба Благодать”

Комплексний відпочинок на природі приємно здивує вас банним чаном на дровах для купання на свіжому повітрі в ароматах цілющих трав. А також сауною з дубовими та березовими віниками, риболовлею та смачною їжею приготовленою на мангалі та барбекю.

4.Свято-Троїцька церква с. Монастирок (пам’ятка архітектури 1722 р., 1900 р.).

5.Олександро-Невська церква с.Ягодинка, пам’ятка архітектури, друга половина ХІХ ст. У цій церкві знаходиться унікальна старовинна ікона святителя Миколая, що самооновилася, зі слів вірян має чудотворні властивості зцілення хворих.                                   

Методичний центр закладів сфери культури