Вибрати За

СБУ розпочинає контрдиверсійні навчання на Житомирщині

З 15 лютого координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Житомирській області розпочинає багатоетапні контрдиверсійні навчання на Житомирщині.

Тренування проходитимуть до початку березня по всій території Житомирської області із зосередженням особливої уваги на охороні державного кордону та контррозвідувальному прикритті прикордонних районів регіону.



Мета навчань – удосконалення міжвідомчої взаємодії силових структур та органів влади, перевірка ефективності напрацьованих алгоритмів захисту об’єктів підвищеної небезпеки і ключових державних об’єктів, стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури, електроенергетики та транспортної системи, військових об’єктів, а також виявлення і знешкодження умовних диверсійних груп.

СБУ звертається до житомирян та гостей регіону із проханням із розумінням поставитися до можливих незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що засвідчують особу.

Навчання проходитимуть в максимально наближених до реальних умовах, із використанням спеціальної техніки та озброєння. На окремих територіях можливе тимчасове обмеження чи заборона пересування людей і транспорту, здійснюватиметься перевірка документів, огляд автомобілів тощо.

Усі дії відбуватимуться в межах чинного законодавства та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

Крім того, нагадуємо громадянам про необхідність лишатися пильними.

Якщо у ваше поле зору потрапили особи, які проявляють необґрунтований інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації, безпілотні літальні апарати, просимо невідкладно повідомляти до Управління СБУ в Житомирській області за телефонами (0412) 47 21 52 і (096) 563 02 07, електронною поштоюusbu_zhr@ssu.gov.ua абоіншим зручним способом.

Дякуємо кожному громадянину за розуміння необхідності проведення таких тренувань і відповідальне ставлення до безпеки – власної і державної!

Пресцентр СБ України в Житомирській області